Сиви спроведе Ему и Теа до њихових соба. Биле су сличне величине и изгледа као и њихова досадашња обитавалишта. Ништа посебно. На растанку, Сиви им објасни да ће морати по смештању да легну, и да ће им он изазвати сан у току кога ће се њихови ком – чипови напунити огромном количином свих мултимедијалних података, потребних за извршење мисије.

– За петнаест сати учитавање ће бити готово. Видимо се после доручка. – Сиви оде, а они се убрзо сместише и утонуше у сан. Огромне базе података потекоше брзином светлости.

 

Ујутру се пробудише одморни, мало укочени због подужег сна и сасвим свесни свог задатка. Прилагодљиви душеци на којима су спавали су били програмирани да одраде личну хигијену пре буђења и они, прилично изгладнели отпочеше са доручком. Ема је одштампа на 3-д штампачу кајгану са печуркама и ђус, а Тео залепи фластер са дневним потребама хране на вену, и завали се у душек усхићено анализирајући своја нова сазнања. Не прође ни пола сата а они прсоше у такав смех, да се све орило.

– Само вам то фали! – рече им Сиви – Хајде, не играјте се ту као деца, него дођите за петнаест минута. Исто место.

Пошто се извинише уз обећање да се грешка неће поновити, стадоше, свако код свог 3 – д штампача који их за трен обави оделима по њиховој жељи. Тео одабра једноделни комбинезон беле боје, у њему се осећао најопуштеније, а Ема дезинтегриса неколико комбинација пре него што реши да остане у црним хеланкама и бледо зеленој мајици на брателе. Убрзо стигоше у већ познату собу и сместише се у гарнитуру. Сиви је чекао стојећи. Е – мембрана беше имитирала поглед на океанске дубине по којима, кроз сплетове воденог биља, промицаше разноврсне животињске креатуре, лепе, мање лепе и језиво ружне. Теу привуче пажњу лелујање некакве мастиљасте пуфне са многобројним очима са свих страна, јер до сада не беше видео такво биће. Сиви отпоче своје излагање:

– Дакле, видели сте о чему се ради?

Ема и Тео климнуше потврдно главама.

– За који минут вас шаљем на ту планету у нематеријалном облику, нема потребе да ризикујемо у овој фази, како би се стварно упознали са њом. Сиви нагласи реч “стварно” успут дижући обрве. – Детаљно ћете испитати све, бићемо на вези, јер друго је кад се нешто види “стварно”, а друго је е – мембрана или одређена представа о томе. Ти, Ема, ћеш обићи северну хемисферу, а ти, Сиви климну главом у правцу Теа, јужну. Јел то јасно?

– Јасно.

– Јесте.

– Добро. Онда, идемо до телепортера.

 

 

 

Advertisements